Κουρτινομαχίες

φωτ.: Michel Pilon

φωτ.: Michel Pilon

Ανέβηκα πάλι στο νοερό σχοινί από χαρακτήρες της αλφαβήτου που μας κρατάει κοντά για να’ρθω περπατώντας να σε βρω. Να τρεκλίσω, να παραπατήσω, να προσπαθήσω να κρατηθώ εκεί που πάω να πέσω, να ισορροπήσω, σαν και στην πραγματική μου ζωή.

Θα βάλω καινούρια γράμματα σήμερα, το Νι και το Δέλτα και το Λάμδα και θα τα πλέξω γερά μην και γλιστρήσουν στις ευθείες τους και λυθεί ο κόμπος. Γιατί έτσι είναι οι ευθείες, ολισθηρές μεσ’την απλότητα τους και αεικίνητες…Αν όμως πιάσω και βάλω λίγα τσιγκελωτά ωμέγα από τα Ωχ μου και ίσως ένα θήτα από εκείνα τα αυθόρμητα, ανθρώπινα καλέσματα της δύναμης που λέμε Θεό κάπου θα σκαλώσουν οι ίνες και θα κρατηθούν. Κι έτσι ίσως προλάβω να σου πω.

Τη λύπη μου, να σου πω, για τα ανθρώπινα. Γι’αυτά που δεν καταλαβαίνω μα περισσότερο γι’αυτά που καταλαβαίνω. Για τις στιγμές που οι άνθρωποι αφηρημένα τραβούν την κουρτίνα τους και ρίχνεις μια ματιά στο χάος τους. Που μη ξέροντας τι να το κάνουν το μαζεύουν άλλοτε σε σχήμα γροθιάς κι άλλοτε λόγχης και στο πετάνε στα μούτρα ή στο στέρνο ή στη γυμνή σου φτέρνα που ξεχάστηκες και άφησες να φανεί κάποιο καλοκαιρινό πρωί που ξεσκάλωσες το παπούτσι σου. Γυρνώ λοιπόν γύρω μου και κοιτώ τους ανθρώπους – κουρτίνες να με προσπερνούν, κρατώντας με τη γροθιά σφιγμένη τις άκρες του πανιού μη τυχόν και φυσήξει. Και τρέχω έπειτα στο μπαούλο που φυλάω τις δικές μου κουρτίνες και σαν άλλος μάγιστρος της παραπλάνησης τις κόβω και τις ράβω σε χρώματα και σχήματα ισάξια της κουρτινομαχίας της επόμενης μέρας. .

Advertisements

One thought on “Κουρτινομαχίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s